De plaquette-nominaties Schijvens Confectiefabriek en Verstegen Spices & Sauces zijn op de finalisten-shortlist geplaatst van de European Business Awards for the Environment (EBAE). Deze awards worden uitgereikt aan bedrijven die de grootste bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling op het gebied van eco-innovatie. Tony’s Chocolonely en TRIBOO, eveneens genomineerd voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, hebben de eervolle vermelding ‘Rising Star’ ontvangen.
Schijvens Confectiefabriek heeft een plaats op de EBAE-shortlist ‘Business Process’ verdiend en Verstegen Spices & Sauces op die van ‘Business & Biodiversity’. Dit betekent dat zij nog in de running zijn voor een ‘Gold star’ of ‘Silver star’-award in hun categorie. In november worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Brussel.
Eervolle vermelding
Tony’s Chocolonely en TRIBOO zijn onderscheiden met de titel Rising Star: een eervolle vermelding door de jury. Tony’s Chocolonely ontving deze vermelding in de categorie ‘Management’, TRIBOO in ‘Product and Services’.
Inschrijvingen
In totaal zijn 16 bedrijven van 9 verschillende Europese landen op de shortlist voor de EBAE geplaatst. 12 bedrijven zijn als Rising Star aangemerkt. In totaal ontving de jury 94 inzendingen vanuit 16 landen.
De Koning Willem I Stichting is trots op de plaquette-nominaties die dit jaar de EBAE vertegenwoordigen en wenst ieder van hen veel succes!